آموزشی, نصب و راه اندازی دوربین مداربسته

رنگبندی سوکت های شبکه

سوکت شبکه

سوکت شبکه جهت اتصال کابل لن به تجهیزات شبکه مورد استفاده قرا میگیرید دو نوع چینش سوکت به صورت معمول مورد استفاده قرار میگیرید:

کراس  و استریت در این جا ما به معرفی انواع سوکت شبکه و کابل شبکه و روش های مختلف چینش کابل میپردازیم.

انواع کابل های موجود : کابل کواکسیال که متشکل از هادی های داخلی که توسط یک عایق پوشیده شده و یک پوشش نازک از رسانا احاطه شده اند .این ها عمدتا برای حمل سیگنالهای الکتریکی با فرکانس بالا استفاده می شوند. کابل دو زوج سیم هایی هستند که در ارتباطات مورد استفاده قرار می گیرند که در آن دو هادی در یک مدار بهم تابیده می شوند تا سازگاری الکترومغناطیسی را بهبود بخشند. کابل فیبر نوری شبیه کابل برق است اما حاوی یک یا چند فیبر نوری است که برای انتقال نور استفاد میشود برای شبکه های داده در مسافت های طولانی و با کارایی بالا استفاده می شود.

 

چینش سوکت کابل شبکه

معرفی سوکت شبکه

نصب سوکت شبکه جهت اجرای پروژه های دوربین مداربسته با تکنولوژی IP کاربرد دارذ. سوکت RJ45 به سوکت 8P8C(8 POSITION-8CONDUCTOR) هم معروف میباشد. این سوکت ها دارای 8 پین یا تیغه میباشند و هر رنگی از کابل شبکه روی تیغه ها قرار میگیرد و در صورت پانچ تیغه ها داخل سیم مسی نفوذ کرده و باعث ایجاد ارتباط بین تجهیزات شبکه می گردد . سوکت RJ45 در دو استاندارد یعنی T568A و T568B موجود است.

سوکت شبکه

دانستن رنگبندی جهت نصب سوکت شبکه بسیار مهم میباشد . یعنی اینکه ما اگر 2 تا از تجهیزات هم خانواده مانند 2 دستگاه سوئیچ را به هم دیگر وصل کنیم حتما باید از رنگبندی CROSS با استاندارد T-568A استفاده میکنیم و اگر بخواهیم بین PC و سوئیچ ارتباط برقرار کنیم از از رنگبندی Straight با استاندارد T-568B استفاده می کنیم .

 

اتصال به صورت Straight  – سوکت شبکه با استاندارد T568B 

نوع اول کابلي است که براي ارتباط سوئيچ به روتر ، سوئيچ به کامپيوتر ، هاب به کامپيوتر به کار ميرود که به اين نوع کابل مستقيم يا Straight گويند.

پین  رنگ سیم  سیگنال توضیح

ترتیب رنگ کابل استریت

نحوه ی سوکت زدن کابل شبکه به صورت استریت

1 سفید / نارنجی TX1+ انتقال مثبت
2 نارنجی TX1- انتقال منفی
3 سفید/ سبز RX+ دریافت مثبت
4 آبی TX2+ انتقال دو جهته مثبت
5 سفید / آبی TX2- انتقال دو جهته منفی
6 سبز RX- دریافت منفی
7 سفید / قهوه ای TX3+ انتقال دوجهته مثبت
8 قهوه ای TX3- انتقال دو جهته منفی

 اتصال به صورت Cross – سوکت شبکه با استاندارد T568A

براي ارتباط دو پايانه مانند سوئيچ به سوئيچ، سوئيچ به هاب، هاب به هاب، روتر به روتر، کامپيوتر به کامپيوتر و روتر به کامپيوتر به کار ميرود که به اين نوع کابل Cross گويند.

پین  رنگ سیم  سیگنال توضیح ترتیب رنگ کابل کراس
نحوه سوکت زنی کابل شبکه به صورت کراس
1 سفید /سبز TX1+ انتقال مثبت
2 سبز TX1- انتقال منفی
3 سفید/ نارنجی RX+ دریافت مثبت
4 آبی TX2+ انتقال دو جهته مثبت
5 سفید / آبی TX2- انتقال دو جهته منفی
6 نارنجی RX- دریافت منفی
7 سفید / قهوه ای TX3+ انتقال دوجهته مثبت
8 قهوه ای TX3- انتقال دو جهته منفی

با انواع کابل شبکه از لحاظ سرعت انتقال اطلاعات

پس از این که ترتیب رنگ ها را اموختیم به انواع کابل شبکه میپردازیم، هر کابل شبکه از هشت سیم به هم تابیده جداگانه تشکیل گردیده که برای کاهش تأثیرات نویز بر روی آنها به صورت دو به دو به هم تابیده شده اند. حداکثر طول سگمنت(ارسال اطلاعات) هر کابل به شبکه دوربین مداربسته ۱۰۰متر است.

رنگبندی کابل شبکه

CAT-3:

این کابل حداکثر از فرکانس ۱۰ مگاهرتزی پشتیبانی می نماید که امکان انتقال اطلاعات را تا 10MBPS را برای آن ایجاد می کند. امروزه با توجه به محدودیت زیاد حجم قابل انتقال توسط این کابل، استفاده از آن منسوخ گردیده است.

CAT-5:

این کابل حداکثر از فرکانس ۱۰۰ مگاهرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال اطلاعات را تا 100MBPS را برای آن ایجاد می کند.

CAT-6:

در ابتدا فرکانس قابل پشتیبانی توسط این کابل ها تا ۲۵۰ مگاهرتز بود اما با معرفی زیرمجموعه های جدید این کابل ها با عنوان CAT-6a و CAT-6e، امکان پشتیبانی از حداکثر فرکانس انتقال 500 تا 650 مگاهرتز با یک گیگابایت انتقال تصویر نیز برای آن ایجاد گردید.

CAT-7:

این کابل حداکثر از فرکانس 600 مگاهرتزی پشتیبانی می نماید که امکان انتقال اطلاعات تا 10GBPS را برای آن ایجاد می نماید.

 

جزییات بیشتر در مورد کابل شبکه دوربین مدارسته و خرید کابل در فروشگاه زرین سیستم

انواع کابل شبکه از لحاظ شیلد

یکی از اساسی ترین موارد در انتخاب کیفیت کابل شبکه دوربین مداربسته نوع پوشش محافظت شده یا محافظ آن (شیلد) است، در واقع پوشش (شیلد) نقش مهمی در حفاظت از کابل شبکه دارد، این امر که کابل دوربین مداربسته و زیرساخت سیستم شبکه باید سال ها دوام داشته باشد بسیار مهم است.

محافظت کابل شبکه جهت افزایش طول عمر بسیار مهم است.

کابل شبکه دوربین مداربسته 

کابل شبکه دوربین مداربسته انواع بسیار متفاوتی از نظر نوع محافظ دارند اما رایج ترین آنها عبارتند از: انواع کابل از نظر نوع محافظ استفاده شده در آن :

کابل UTP : کابل بدون غلاف محافظ

کابل STP : کابل دارای غلاف محافظ

کابل S-UTP : کابل روکش دار بدون غلاف محافظ

کابل U-FTP : کابل دارای فویل محافظ برای سیم ها

کابل SFTP : کابل دارای غلاف محافظ و روکش زرورقی.

 

رنگ بندی کابل شبکه برای دوربین مداربسته

رنگ‌بندی کابل شبکه در دوربین‌های مداربسته بسیار مهم است. هر سیم در کابل شبکه وظیفه خاصی دارد و رنگ آن نشان‌دهنده این وظیفه است. رعایت این استاندارد رنگ‌بندی باعث می‌شود که انتقال داده‌ها با سرعت و کیفیت بهتری انجام شود و در صورت بروز مشکل، عیب‌یابی سیستم آسان‌تر شود.

برای دریافت تصاویر بدون افت سیگنال دوربین مداربسته تحت شبکه می توانید از کلاس بندی c، با رنگ بندی زیر استفاده کنید.

رنگ‌های سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، آبی، سفید آبی، سبز، سفید قهوه‌ای و قهوه‌ای است.

هر یک از این زوج سیم‌ها وظیفه‌ای مانند انتقال داده، صدا یا استفاده برای مصارف خاص را بر عهده دارند. رعایت دقیق این ترتیب هنگام سوکت زدن کابل، تضمین می‌کند که دوربین مداربسته به درستی کار کند و تصاویر با کیفیت بالا را منتقل کند.

 

برای اینکه تصویر شما دارای افت سیگنال نشوند اطمینان حاصل کنید که به درستی در سوکت RJ45 قرار دارند.

رنگ بندی کابل شبکه در دوربین مداربسته آنالوگ

در دوربین‌های مدار بسته آنالوگ، رنگ سیم‌ها به طور دقیق استاندارد شده‌ای ندارند و ممکن است بین برندهای مختلف متفاوت باشد. با این حال، به طور کلی می‌توان گفت که سیم‌های برق معمولاً به رنگ‌های قرمز (مثبت) و مشکی (منفی) هستند. سیم‌های ویدئویی معمولا زرد رنگ هستند، اما در بسیاری از دوربین‌ها به صورت سوکت شده و با رنگ‌های دیگر مانند سفید یا مشکی دیده می‌شوند. اگر دوربین قابلیت ضبط صدا داشته باشد، سیم‌های صدا معمولاً سفید و آبی رنگ هستند. سایر سیم‌ها مانند سیم‌های کنترل یا داده ممکن است رنگ‌های متفاوتی داشته باشند. مهمترین نکته این است که هنگام نصب دوربین، به رنگ‌بندی مشخص شده در دفترچه راهنمای دوربین مراجعه کنید تا اتصال سیم‌ها به درستی انجام شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *