مقالات دانستنی, نکات مهم در سیستم نظارتی

Motion detection یا حسگر حرکت دوربین مداربسته

یکی از قابلیت هایی که باعث شده کاربران به سمت دوربین مداربسته تحت شبکه متمایل شوند ویژگی پردازش هوشمند است.یکی از اثرات این پردازش هوشمند Motion Detection میباشد، این سرویس بررسی کننده، نسبت به تغیر تصویر بسیار حساس است و حرکات را تشخیص میدهد.

تغییرات را می توان به دو صورت تفسیر کرد که متناسب با نیاز محیط قابل اجرا باشد:

تغییر در محیط نسبت به شی –  تغییر در شی نسبت به محیط

 

به بیانی ساده تر حسگر دوربین و فعالیت سنسور را به چه تغییراتی فعال و حساس کنیم تا در هنگام رویداد یک اتفاق به کاربر اطلاع دهد.

این تغییرات را می توان برای محافظت از محیط قرار داد که شی یا فردی. وارد محیط نشود (ورود به محیط ممنوعه) و یا در محیطی که رفت و آمد زیاد است مکان جسم یا شی تغییر نکند(موزه).
Motion detection یکی از اولین قابلیت های مبتنی بر پردازش تصویر است.

در این مکانیزم پردازنده شما در هر لحظه یک فریم را با فریم های قبل و بعد آن مقایسه می کند و از طریق تشخیص میزان تغییرات در تصاویر متوالی حرکت را شناسایی می کند. این بدین معناست که اگر تغییر نور ناگهایی در تصویر داشته باشید نیز این تغییرات به عنوان حرکت شناسایی میشود.

قابلیتی در سیستم نظارت تصویری گفته می شود که می تواند هرگونه حرکت در تصویر را از طریق بررسی تغییرات به وجود آمده تشخیص دهد.

که در اکثر محصولات نظارتی امروزی موجود است و برای فعال کردن آن می توان از طریق تنظیمات دستگاه انجام داد.

 

یکی از کاربردهای مهم قابلیت Motion detection (تشخیص حرکت) صرفه جویی در فضای هارد از طریق محدود کردن زمان ضبط تصاویر می باشد، می توان سیستم نظارتی و دستگاه ضبط تصاویر را طوری تنظیم نمود که فقط هنگامی شروع به ضبط تصاویر کند که حرکتی در تصویر شناسایی شود.

فقط هنگامی دستگاه مدیریت تصاویر شروع به ضبط تصاویر دوربین مداربسته می کند که تغییرات به وجود آمده در تصویر به اندازه ای باشد که سیستم تشخیص حرکت آن را تشخیص دهد.

کاربردهای دیگر Motion detection این قابلیت ارسال پیغام هشدار به کاربر می باشد.

شما می توانید با استفاده از فعال نمودن این قابلیت و تنظیم آن بر اساس نیاز و کاربری خود در هنگام تغییر تصویر و با استفاده از تنظیم سیستم هشدار از رویداد مورد نظر آگاه شوید. در داخل هر دوربین مداربسته سنسور تصویر قرار دارد که لنز دوربین به آن متصل است و نور از طریق لنز به آن وارد می شود.

هنگامی که نور با سنسور تصویر برخورد می کند هر کدام از پیکسل ها نشان می دهند که چقدر نور از محیط دریافت شده است. مجموعه این الگوها و نقاط تاریک و روشن در پیکسل ها تصویری را می سازند که شما مشاهده می کنید.

هنگامی که شما قابلیت  حرکت را فعال می کنید معمولا می توانید ناحیه مورد نظر برای بررسی تغییرات را انتخاب نمایید. پردازنده تصویر با مقایسه فریم های متوالی تصویر ، هرگونه تغییر در پیکسل ها را بررسی می کند و اگر تعداد پیکسل ها به اندازه ای باشد که در سیستم تعریف شده است، حرکت شناسایی داده می شود.

اینکه چه مقدار تغییر در تصویر برای شناسایی حرکت کافی می باشد بستگی به درجه حساسیت یا درصد تعریف شده در سیستم دارد. سطح حساسیت به تغییرات نقاط تاریک و روشن در پیکسل تصاویر نگاه می کند.

 

برای مثال: اگر شما می خواهید سیستم شناسایی حرکت را روی درب ورودی تنظیم کنید می توانید آن را روی ۵۰ درصد تنظیم کنید تا هنگامی که چیز بزرگی وارد اتاق شد، مانند: یک شخص، حرکت تشخیص داده شود اما در صورت ورود یک چیز کوچک مانند یک حشره حرکت نادیده گرفته شود(رسیدن به بهترین نتیجه و برای جلوگیری از هشدار یا ضبط اشتباه ممکن است مدتی زمان ببرد.)

اما می توان برای شروع با حرکت افراد و تغییر درصد مورد نیاز برای را با توجه به محل مورد نظر و کاربری خاص سیستم تنظیم نمود. این قابلیت می تواند در زمان تعطیلی مراکز اداری یا فروشگاه ها تا حد زیادی در مصرف فضای هارد دیسک صرفه جویی نماید و استفاده از آن در کنار سیستم های تشخیص هوشمند تصویر می تواند بسیار مفید باشد.

البته تمامی دستگاه های DVR و دوربین های مداربسته قابلیت Motion detection را به صورتی که بتوان برای حفاظت و ورود غیر مجاز استفاده نمود را ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *